Digitale biljart scoreborden

Aanleiding
Voor een ieder die op zoek is naar een nieuw scorebord is dit een interessante optie om te bekijken. Zelf ben ik op zoek geweest naar nieuwe digitale scoreborden voor onze vereniging en kwam steeds weer uit op vreselijk dure systemen of borden die niet naar behoren te bedienen waren.
Toen heb ik de optie onderzocht om zelf digitale scoreborden te maken. En wat was de conclusie?
Inderdaad kan ik zeer goed functionerende scoreborden zelf maken door de onderdelen te kopen en de software zelf te maken. Het resultaat is het volgende geworden:

Digitaal scorebord

Bediening
Het scorebord is te bedienen met een muis, airmouse en/of toetsenbord. Door op de plus- en min-knoppen te klikken wordt de score van de spelers en de beurten verhoogd. De Hoogste Serie en Moyenne worden automatisch berekend, deze twee gegevens zijn overigens ook onzichtbaar te maken door op respectievelijk "HS" of "Moy" te klikken. Het moyenne kan ook met drie decimalen getoond worden indien gewenst.

Draadloze muis Air Mouse Toetsenbord


Nog redelijk nieuw zijn de volgende mogelijkheden:
- de software is nu bij te werken naar de nieuwste versie indien het scorebord verbonden is met internet;
- er kan een speeltijd opgegeven worden, het scorebord zal dan laten weten wanneer de speeltijd (bijna) voorbij is;
- is er een toetsenbord aangesloten en je werkt niet gekoppeld aan het ITF Biljartprogramma, dan kun je zelf namen en aanvangscaramboles invoeren.

Kosten
Als je kiest voor een eenvoudige uitvoering dan heb je het over een 17 inch monitor staand op een voet en een USB-muis die met een draad verbonden is. In dat geval kun je al klaar zijn voor ongeveer 150 euro.
Uiteraard kun je kiezen voor een luxere uitvoering waarbij je dan moet denken aan een groter beeldscherm en/of een ophangsysteem voor aan de wand of plafond en/of een draadloze muis of een IR-afstandsbediening (zoals die voor je tv) maar dan loopt de prijs uiteraard ook op.

Uitbreiden
Wanneer je dat wilt kunnen deze scoreborden ook worden uitgebreidt met de mogelijkheid om spelersnamen (met de te maken caramboles) te tonen. Bovendien kunnen de scores direct doorgezet worden naar het biljartprogramma voor verdere administratie indien gewenst.

Digitaal scorebord

Korte handleiding hoe de scoreborden aan te sturen vanuit het biljartprogramma "ITF Biljarten". - Korte handleiding hoe de scoreborden aan te sturen vanuit het biljartprogramma als pdf-document

Ben je geïnteresseerd in dit systeem? Laat het me even weten via een mailtje, dan kan ik al je vragen beantwoorden.

Als je wilt kan ik het geheel samenstellen en volledig voor je installeren.
Als je dit graag zelf in elkaar wilt zetten kan dat natuurlijk ook, ik help je graag.