Links naar websites met gratis software
7-Zip7-ZipDit is een open source programma om bestanden te archiveren en comprimeren.
AutoHotKeyAutoHotKeyDit is een open source software pakket om macro´s in Windows te maken.
BareTailBareTailDit is een gratis real-time log file monitoring tool. Bekijk een logfile terwijl die aangevult wordt.
BleufishBluefishDit is een open source web-editing software pakket voor programmeurs en geavanceerde web designers.
EclipseEclipseEclipse is een open source software ontwikkel omgeving (IDE) voor vele programeer talen. Wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld programeren in Java.
EtcherEtcherEtcher is een open source project van Balena. Hiermee kun je eenvoudig OS images op een SD-kaart of USB-stick zetten.
FilleZillaFileZillaDit is een open source FTP-programma waarmee je bestanden kunt uploaden en/of downloaden.
GimpGimpDit is een open source foto bewerkingsprogramma. Het kan net zo veel als photoshop alleen is deze gratis.
GreenshotGreenshotDit is een open source programma om eenvoudig een schermprint te maken.
Linux LiteLinux LiteDit is een open source Operating System. Voor als je eens iets anders wilt proberen dan Windows dan is dit een goed alternatief om eens te beginnen met een Linux-systeem.
Notepad++Notepad++Dit is een open source programma waarmee je veel verschillende soorten tekstbestanden makkelijke kunt bewerken.
Open OfficeOpen OfficeDit is de open source variant van het office pakket van Microsoft, alleen nu dus gratis en het kan ook veel meer bestandsformaten aan.
PDF creatorPDF creatorDit is een open source programma wat er voor zorgt dat je vanuit elk programma kunt printen naar pdf.
Sumatra PDF readerSumatra PDF readerDit is een open source programma voor Windows waarmee je alle pdf-bestanden kunt lezen. Geen poespas en extra rommel zoals bij die van Adobe.
PuTTYPuTTYMet dit programma kun je een computer op afstand bedienen en dat kan ook een Unix machine zijn. Handig voor gebruik bij je Raspberry Pi bijvoorbeeld.
Network ScannerSoftperfect Network ScannerMet dit programma kun je snel zien welke apparaten er allemaal in je netwerk aanwezig zijn incl. naam, IP-adres, MAC-adres, etc.
SQLiteSQLiteEen open source lichtgewicht SQL database engine. Er is voor Windows een dll die niet geinstalleerd hoeft te worden maar direct kan worden aangesproken door andere programma's of via de commandline.
De SQLite database is een één bestands database dat op elk operating system gebruikt kan worden. Een zeer goed alternatief voor bijvoorbeeld een MS Access database.
DB Browser for SQLiteDB Browser for SQLiteOpen source tool om SQLite databases te kunnen maken en beheren.
SQLite StudioSQLite StudioOpen source tool om SQLite databases te kunnen maken en beheren.
TeamViewerTeamViewerMet dit programma kun je een andere Windows pc op afstand bedienen vanaf een pc of zelfs vanaf je tablet.
ThunderbirdThunderbirdEen gratis email programma van Mozilla.
VLC mediaplayerVLC mediaplayerDit is een open source mediaspeler met vele mogelijkheden.
Win32 Disk ImagerWin32 Disk ImagerDit is een open source programma waarmee je eenvoudig een disk-image kunt maken van verwijderbare opslagmedia (SD, USB, etc.) Je kunt zo'n image er ook weer mee terug zetten.
WinCDEmuWinCDEmuDit is een open source CD/DVD emulator, hier kun je dus een viruele CD/DVD mee maken en dan gebruiken als of die echt in een CD/DVD-lezer zit.
WinSCPWinSCPWinSCP is een Open Source grafische SFTP client en FTP client voor Windows. Het verouderde SCP protocol is ook ondersteund. De hoofdfunctie van het programma is het veilig kopiëren van bestanden tussen een lokale en een externe computer.
WizMouseWizMouseZorgt er voor dat je muis kan scrollen in een window ook al heeft die niet de focus.
WWebserver with PHP 5.4.3.WWebserverDit is een webserver incl. PHP onder Windows, eenvoudig te installeren. Hiermee kun je je eigen website testen op je eigen pc.
XBMC / KODIXBMC / KODIDit is een open source mediaspeler met vele mogelijkheden. Vroeger hete het XBMC, tegenwoordig heet het KODI.
XnViewXnViewEen multimedia viewer, organizer en converter voor Windows.